Dakleerrecycling

Caltech​ Energy Consortium B.V. – Alternatieve brandstof

Het concept alternatieve, of van afval afgeleide brandstoffen, is niet nieuw. Caltech Energy is één van de eerste bedrijven dat commercieel hoogcalorisch materiaal produceert om te gebruiken in plaats van petcokes. In de laatste jaren zijn ze pioneers geweest in de ontwikkeling van een hoge kwaliteit alternatieve brandstoffen welke fossiele brandstoffen tot 100% kunnen vervangen. Dit resulteert niet alleen in goedkopere productie kosten maar ook een grote vermindering in CO2 uitstoot. Caltech en partners hebben jarenlange ervaringen en kennis over alternatieve brandstoffen evenals hoe deze te gebruiken in een verbrandingsoven of precalciner. Dit maakt ze de ideale partner om uit te vinden welke samenstelling het beste bij uw fabriek past.

Cement wordt gezien als een van de belangrijkste bouwmaterialen ter wereld. De productie van cement is een energie intensief proces dat een erg hoge thermale energie consumeert. Historisch gezien is steenkool de voornaamste brandstof die gebruikt werd in de cement industrie. Ook een breed spectrum van andere brandstoffen zoals, gas, olie, vloeibare afvalstoffen, vaste afvalstoffen en petcokes zijn allemaal succesvolle energiebronnen voor de cement industrie. Maar ook de cement industrie staat onder een groeiende druk om zijn uitstoot te verkleinen. De productie van cement stoot namelijk een grote hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxide (NOx) uit.

Caltech behandeld afval om het te upgraden naar een waardevol alternatieve energiebron. Meerdere industrieën gebruiken alternatieve grondstoffen en brandstoffen om hun kosten te verlagen en om op een milieuvriendelijkere manier te werken. Producten als dakleer, banden en tapijt ‘fluff’ genereren een erg hoge thermale waarde en lenen zich perfect voor deze bron van secundaire brandstof.

Met een thuisbasis in de poort van Vlissingen, en later dit jaar ook in Amsterdam, hebben ze complete toegang tot elke denkbare logistieke faciliteit en tot alle mogelijke transport opties in Europa en overzeese regio’s. Zowel over water, over rails als over de weg. Verder hebben ze, door hun partners met een vloot aan gespecialiseerde vrachtschepen, laad en opslag systemen.

 

Onze partners

Enkele referenties