EPS recycling

Vangnedt zet zich in voor het efficiënt en duurzaam recyclen van EPS

Van Nieuwpoort EPS Products, de vaste partner van Vangnedt, recyclet EPSDaarnaast verwerkt de Van Nieuwpoort Groep het gerecyclede product via eigen fabricage in een range duurzame beton- en EPS-producten voor de bouw- en infrasector. EPS is licht, sterk, voordelig en volledig recyclebaar. EPS staat voor Expanded Polystyrene; beter bekend als piepschuim of tempex.  

Efficiënt en duurzaam recyclen van EPS: dat is het doel

Fabricage en levering van duurzame aan de bouw gerelateerde producten zijn zaken waar de Van Nieuwpoort Groep zich op richt. Voorbeelden hiervan zijn de productie van groen beton en de inzet van gebruikt verpakkings-EPS in de productie van nieuw EPS. Ook heeft het bedrijf tot doel haar virgin (nieuwe grondstof) materiaal (maximaal) in de komende jaren te vervangen door gerecycled EPS, afkomstig van milieustraten en bedrijven.

 

Volledige ontzorging van gemeenten door eigen logistiek concept

Van Nieuwpoort EPS Products brengt de nieuw geproduceerde EPS-producten naar zijn klanten in de gehele Benelux. Op de terugweg worden de zakken met gebruikt verpakkings-EPS opgehaald bij milieustraten. Zodoende komen de auto’s terug op de fabriek met de grondstoffen voor de volgende nieuw te maken EPS-producten. De cirkel is dus geheel rond bij zowel de recycling van EPS als bij het transport van het EPS! 

Feiten en wetenswaardigheden

Van Nieuwpoort EPS Products heeft haar oorsprong iEPSrecycling. Dit werd al snel uitgebreid met de productie van EPS en nu dankt het bedrijf haar merkbekendheid aan deze product/marktcombinatie. Van Nieuwpoort EPS Products heeft inmiddels enorme hoeveelheden EPSafval verwerkt en hergebruikt. Hiermee is het onnodig verbranden van EPS in afvalverwerkingsinstallaties (AVI’sen daarmee gepaard gaande CO2uitstoot voorkomen.  

EPS recycling en verwerking onder ISO 14001-certificaat

Het milieumanagementsysteem ISO 14001 is van toepassing op de gehele bedrijfsvoering van Van Nieuwpoort EPS Products en de Van Nieuwpoort Groep. Hiermee zorgt onze partner voor borging van haar en  onze milieudoelstellingen. 

Meer weten?

Voor meer informatie over de werkwijze en duurzaamheidsinspanningen van onze partner in EPS recycling checkt u: https://van-nieuwpoort.com/eps-products 

Van Nieuwpoort EPS Products hanteert vijf kernwaarden:

Innovatie
EPS-afval 100% recyclen en upcyclen tot circulair isolatiemateriaal
Doelgericht
Doordacht productieproces met duurzaam hergebruik van restproducten
Ondernemen
Proactief producten ontwikkelen in samenwerking met klanten en de markt
Verbinden
Ontzorgen van klanten met logistieke maatwerkoplossingen
Traditie
Op basis van kennis en ervaring de markt met duurzame kwaliteit blijven bedienen. 

Wij van Vangnedt herkennen ons in deze kernwaarden en dragen deze graag uit.  

Recycling en de mogelijkheden van EPS

Bij Van Nieuwpoort EPS Products en Vangnedt draait het niet alleen om kwalitatieve producten en diensten. Vooral ook zijn we gericht op het aangaan van samenwerkingen met de klant om de mogelijkheden van EPS optimaal te benutten. Zo is ons marktaandeel inmiddels gegroeid tot boven de 50%. Wij adviseren en assisteren gemeentelijke milieustraten graag bij het invullen van hun duurzame ambities. 

Recycling producten

Van Nieuwpoort EPS Products recyclet al meer dan 40 jaar EPS van bedrijven en milieustraten uit Nederland, België en Duitsland. Hier maken zij weer nieuwe producten van, die met een DUBOKeur certificaat terug op de markt komen. Een ultieme manier van cradle-to-cradle werken. Ook kunt uw EPSafval laten verwerken door Van Nieuwpoort EPS Products. Vangnedt informeert u hier graag verder over. 

Voorbeeld van gerecycled EPS in vloerisolatie

Als ontdoener of inzamelaar van EPSafval is het wellicht interessant om te weten wat onze partner Van Nieuwpoort EPS Products met gerecycled EPS doet: Van Nieuwpoort EPS Products maakt onder andere EPS vloerplaten. Vloerisolatie is in het algemeen de beste isolatie voor in het werk gestorte begane grondvloeren. Het product heeft een hoge druksterkte, is ongevoelig voor vocht en snel en eenvoudig te verwerken. De vloerisolatie van Van Nieuwpoort EPS Products is leverbaar in diverse isolatiewaarden en druksterktes. De EPS vloerplaten zijn (deels) gemaakt van gerecycled materiaalwaardoor sprake is van een daadwerkelijk duurzaam isolatieproduct. 

U wilt meer weten? Neem contact op met Vangnedt

Onze partners

Enkele referenties