Nieuws

Vangnedt organiseert het professioneel met partner New West Gypsum Recycling (NWGR)

De partner van Vangnedt op het gebied van gipsrecycling is New West Gypsum Recycling (NWGR). Deze organisatie is wereldleider in gipsrecycling. Zo wordt bijvoorbeeld op de locatie in de havens van Antwerpen ruim 60.000 ton gipsafval per jaar verwerkt. Hier en op de locatie in Keulen (D) wordt ook het gipsafval afkomstig uit Nederland verwerkt. Voor een efficiënte afvoer vanaf uw milieustraat of locatie hebben wij de beschikking over overslaglocaties in uw eigen regio. 

Efficiency en duurzaamheid gaan hand in hand

Het gipsafval dat onze partner NWGR in Antwerpen verwerkt, gaat op hetzelfde terrein het productieproces in van SaintGobain Gyproc en een paar uur later rollen de nieuwe gipsplaten uit de fabriek. Tussen de recycling en de productie van nieuwe gipsplaten vindt dus geen extra transport meer plaats. Deze efficiënte en op duurzaamheid gerichte werkwijze voegt extra waarde toe aan het toch al volledig recyclebare product ‘gips’. Door de ligging aan water kan het gipsafval zowel per as als per schip worden aangeleverd. 

De duurzaamheidswaarde van gips

Gips kan gerecycled worden zonder waardeverlies. Hoe vaak je gips ook recyclet, het blijft zijn eigenschappen behouden en kan hierdoor oneindig als grondstof voor nieuwe gipsproducten worden ingezet. Een bijzondere eigenschap die slechts voor enkele afvalstromen van toepassing is en het is daarom van belang om het waardevolle gips niet in andere circuits terecht te laten komen. 

Circulariteit in optima forma! 

Bij NWGR wordt uw gipsafval binnen enkele uren verwerkt tot nieuwe gipsplaten! Gyproc heeft het Cradle-to-Cradlecertificaat gekregen en laat dat zien door het op de gipsplaten te printenHet gips afkomstig van milieustraten kan hierdoor als nieuwe gipsplaat terugkomen in bouwprojecten binnen uw eigen gemeente of omgeving. Zo blijft het ‘dicht bij huis’ en is het volledig circulair. 

NWGR en Vangnedt trekken samen op in realisatie VANG-doelstellingen en circulaire economie

  • NWGR recyclet gipsafval als vervanging van primaire grondstoffen 
  • Betrouwbare en nuchtere partners met enorme ervaring in recycling van gips 
  • Gips kan door het recyclingproces van NWGR oneindig worden hergebruikt.  

Samen kunnen wij ervoor zorgen dat deze waardevolle grondstof niet meer verloren gaat. Geef uw gipsafval een 2e, 3e, 4e, ….. leven!

Meer weten?

Voor meer informatie over de werkwijze plus duurzaamheids- en circulariteitinspanningen van onze partner in gipsrecycling neem hier contact met ons op!

Vangnedt en PW Container: een goed partnerschap!

Al geruime tijd zijn Vangnedt en PW Container een partnerschap aangegaan, de hoogste tijd om deze oer Hollandse containerbouwer aan u voor te stellen.

PW Container levert al ruim 35 jaar maatwerk in de containerbouw en mag zich met recht de beste containerbouwer van Nederland noemen. De ontwikkeling en productie van dit Nederlandse product vindt geheel in eigen huis plaats en door het efficiënte productieproces kunnen zij hoogwaardige containers aanbieden tegen concurrerende prijzen.

Niet alleen bouwen zij containers volgens uw specifieke wensen, ook levert PW Container diverse containers uit voorraad. Uiteraard worden alle containers voorzien van een primer en een hoogwaardige strakke aflak in de kleur van uw keuze en desgewenst voorzien van uw eigen reclame en/of logo.

Naast nieuwbouw houdt PW Container zich ook bezig met reparatie, onderhoud en modificaties van uw huidige containers. In de eigen werkplaats in Ermelo voeren specialisten deze taak dagelijks uit.

 

Een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen Vangnedt en PW Container is het bouwen van de glascontainers voor de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD). In de periodieke gesprekken met Vangnedt is ZRD geïnformeerd over de mogelijkheden en specialiteiten van partner PW Container. De specifieke kwaliteiten van PW Container pasten precies bij de oplossingen waar ZRD naar op zoek was, hetgeen heeft geleid tot de bouw van de eerste containers voor de glasinzameling. Een jaar later zijn containers gebouwd voor de milieustraten en kort daarna wederom een mooie serie glascontainers. Een huzarenstukje als het gaat om maatwerk en specifieke eisen, waarbij samen tot een perfect eindresultaat is gekomen. En hier halen zij bij PW Container hun voldoening uit!

Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding in de fabriek van PW Container. Zo kunt u zien hoe zij de containers bouwen en kunt u kennismaken met het Nederlandse kwaliteitsproduct en de ongekende mogelijkheden. Heeft u interesse in de producten en/of diensten van onze partner PW Container? Neem dan contact met ons op via info@vangnedt.nl of telefonisch via                                                                                                                                                                           085 – 160 33 77, dan vertellen wij u er graag meer over!

EPS inzamelen en scheiden? Zo werkt het

Van Nieuwpoort EPS en Vangnedt tillen het inzamelen en scheiden van EPS naar een hoog en duurzaam plan

Van Nieuwpoort EPS heeft een efficiënt inzamelsysteem voor alle EPS in de markt gezet. Het concept kenmerkt zich door eenvoud en doelmatigheid en is zeer duurzaam opgezet. Van het te recyclen EPS worden nieuwe producten gemaakt, die met DUBO Keur-certificaat terug op de markt komen.

Dé manier van cradle-to-cradle werken. Ook U kunt uw EPS afval laten verwerken door Van Nieuwpoort EPS via Vangnedt.

Neem contact op met Vangnedt

 

Vangnedt actief in optimalisatie milieustraten

Naast onze core business is Vangnedt actief in de optimalisatie van mileustraten voor afval-inzamelaars en gemeenten. Wij denken actief mee over vernieuwingen en implementeren deze. Zo nemen wij zorgen uit handen.

 

 

Nog even en afval is verleden tijd

Het scheiden en recyclen van afval gaat steeds verder en als de ontwikkelingen in dit tempo doorgaan zal afval binnen afzienbare tijd passé zijn. Vangnedt werkt met een aantal innovatieve recyclingbedrijven samen en levert zo ook haar bijdrage aan het verduurzamen van onze wereld. Wij zijn er fier op met deze bedrijven samen te werken en werken enthousiast mee om hun werkwijzes, concepten en oplossingen bij afvalinzamelaars en gemeentes onder de aandacht te brengen en te implementeren in hun inzameltrajecten.

Win-Win voor iedereen!

Vangnedt voert het accountmanagement voor 10 recyclingbedrijven en 4 producenten van afvalgerelateerde producten bij gemeenten en afvalinzamelaars.

Via deze effectieve bundeling van verkoop en relatiebeheer biedt Vangnedt één totaalpakket met hoogwaardige recyclingoplossingen. Dit is zeer efficiënt en resulteert in een sterke reductie van afspraken, kosten en CO2-uitstoot!

Onze partners

Enkele referenties